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CPAC AND FACE GUIDANCE FOR IN-PERSON PA/PTA ENGAGEMENTS AND
EVENTS

These QAs refer to PA/PTA in-person engagements & events, not PA/PTA Meetings as
governed by Chancellor's Regulation A-660. For PA/PTA meetings — PA/PTAs should
provide a means for the public to listen to or view the meeting remotely as PA/PTA
meetings must be non-exclusive and open to the general public.

Q: Can PAs/PTAs gather in-person for family and school-wide community
engagement & events?

A: Consult with your Principal around space and norm around the parameters of
event(s).

Kindly note that:

e All visitors must adhere to the safety guidelines on school property:
masked, distanced, vaccinated

e Outdoors is preferred and ideal

e We recommend that any in-person events/engagements/fundraisers
during SY21/22 of school take place after instructional hours

e Please work with your principal on whether this is after, after school
programming or not, as space availability varies across schools.

Q: Can PA/PTAs host fundraisers/sales/events during instructional hours?

A-660 Section 111.C.3, PA/PTA Fundraiser Planning

e Fundraising Activities Involving Students During Instructional Hours —
PA/PTA fundraising activities involving students during instructional hours are
restricted to 2 per year. There are no restrictions on the number of fundraising
activities during non-instructional hours. Non-instructional hours are defined
as time during the school day when students are not engaged in the
instructional process (e.g., lunch time).


https://www.schools.nyc.gov/about-us/policies/chancellors-regulations/volume-a-regulations/2

e Distribution of information (e.g., bulletins, newsletters, notices, order forms or
envelopes) related to PA/PTA fundraising activities during instructional hours
does not constitute a violation of this provision of the regulation.

e Principal Approval - The principal’s written consent is only required when the
fundraising activity is held during school hours or on school property. See
Chancellor's Regulation A-610

PTA/PA’s may continue to host these in-person events/engagements/fundraisers
at the Principals discretion. All visitors would adhere to current safety guidelines.

On Picture Day, are masks required if there are individual pictures taken?

No masks required when the photo is being taken. Students must wear masks
before/after/while waiting.

Can we take group pictures/class pics without a mask?

No group/class photos period. Photographers should offer composite photos.



